Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Faarao-pentue 2011

The Pharaoh Litter

 

Pennut syntyivät 21.8.2011.

Date of birth 21st August 2011.

 

Yhdistelmästä / Mating:

i. / sire SOORABA LAGYTH “Tahvo”

Omistaja/owner: Merja Pohjavirta, Turku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e. / dam Fi MVA RIIWIÖN ULLA “Doro” † 5.5.2015

Omistaja/owner: Kirsi Valkjärvi, Heinola.

 

Pentue Kennelliiton jalostustietokannassa. KLIK!

The litter in the Finnish Kennel Club’s database. CLICK!

 

Tunnen palavaa intohimoa Egyptin historiaan, taiteeseen ja sen hallitsijoihin, tulivat Monsterosan kolmannen pentueen nimet muinaisesta Egyptistä. Kaksi Faaraota ja kaksi Kuningatarta.

Neferetiti, myöhemmin Neferneferuaten-Nefertiti (1300-luku eaa) oli Egyptin kuningatar, faarao Amenhotep IV:n (Amenofis IV:n) myöhemmin Akhenaten (Ekhnatonin) päävaimo ja faarao Tutankhamonin anoppi. Hänen nimensä tarkoittaa “kaunis ihminen on saapunut”. Koska Neferetitillä oli vaalea iho ja sirot piirteet, egyptologit ovat arvelleet, että Neferetiti voisi olla vierasmaalaista syntyperää. Nimi on joillekin tutkijoille riittänyt todisteeksi vierasmaalaisuudesta. Nefertitin tiedetään olleen kuulu kauneudestaan. (Lähde: Wikipedia.)

Nitoqris oli kiistellysti muinaisen Egyptin ensimmäinen naishallitsija (tunnetaan myös nimillä Nitiqret, Neitaqerti ja Nitokris). Hän hallitsi 6. dynastian aikana. Tietoa hänestä on löydetty hyvin vähän ja jotkut historioitsijat eivät tunnusta häntä Egyptin hallitsijana. (Lähde: Wikipedia.)

Niuserra eli Nyuserre Ini oli Egyptin faarao 2448–2422 eaa. viidennen dynastian aikana. Niuserran valtakauden alku- ja päättymisvuosia eikä yhteistä määrää ole tarkasti tiedossa, sillä Manetho väittää Niuserran hallinneen Egyptiä 44 vuotta. Torinon papyrus on pahasti vahingoittunut Niuserran kohdalla, mutta egyptologit ovat usein olettaneet hänen olevan vallassa 24 vuotta. Niuserra oli nuorempi faarao Neferirkare Kakain ja tämän kuningattarensa Khentkaus II:n pojista. Hänen velinsä, Neferefre, valtakausi jäi lyhyeksi, sillä Neferere kuoli yllätyksellisesti. Niuserran vaimo oli Reputnebu, ja heillä oli tytär nimeltä Cha-merer-nebti. (Lähde: Wikipedia.)

I am quite enthustiastic about ancient Egypt, it’s history, art and rulers. That is why the third Monsterosa litter got their names from ancient Egypt. Two pharaohs and two queens.

 

Musta töpöhäntäinen narttu, Kontioniemi.

Black, natural bobtail, bitch, Kontioniemi, Finland.

FI CH, EE CH, RU CH, EE JW-12

Silmät: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia. Tutkittu 16.9.2013.

Polvet: 0/0. Tutkittu 16.9.2013.

Selkä: VA1 (aste 1, lievä), SP1 (aste 1, lievä), LTV0 (normaali). Tutkittu 17.11.2014.

Lonkat: B/B. Tutkittu 13.11.2014.

Kyynärät: 0/0. Tutkittu 13.11.2014.

 

Elma 2vElma 2v 

Ruskea pitkähäntäinen uros, Espoo.

Brown male, Espoo, Finland.

Selkä: SP0 (puhdas), LTV0 (normaali). Tutkittu 26.1.2015.

 

Max 1vMax 1v

 

Musta pitkähäntäinen narttu, Vantaa.

Black bitch, Vantaa, Finland.

Selkä: SP0 (puhdas), LTV0 (normaali). Tutkittu 10.1.2015.

 

Nekku 1vNekku 1v

 

Ruskea pitkähäntäinen uros, Rovaniemi.

Brown male, Rovaniemi, Finland.

BH, NORDIC CH, FI CH, SE CH, NO CH

Silmät: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia. Tutkittu 15.2.2014.

Polvet: 0/0. Tutkittu 15.2.2014.

Sydän: terve. Tutkittu 15.2.2014.

Lonkat: A/A. Tutkittu 26.11.2014.

Kyynärät: 0/0. Tutkittu 24.11.2014.

Selkä: VA0 (normaali), SP0 (puhdas), LTV0 (normaali). Tutkittu 1.12.2014.

 

Ilkka 4vIlkka 4v

 

 

Faaraoiden pentupaketti sisältää huovan, jossa tuttua tuoksua, ruokaa, kupin, erilaisia puruluita, erilaisia leluja, takin, hihnan ja pari pantaa ja pantakorun, kakkapusseja, tassupyyhkeen, namipussin treeneihin, kennel Monsterosan ohjeen pennun hoitoon ja elämään, Kennelliiton Iloinen pentu ja Jäseneksi Kennelliittoon esitteet, kankaisen kassin pennun virallisella nimellä. Mukana tottakai myös rekisteritodistus.

The puppy package of the Pharaoh litter contains a blanket with familiar odours, food, a bowl, assorted chewing bones, toys, a coat, collar and leash, poop bags, a paw towel, a bag for doggy treats, the Kennel Monsterosa guide for dog care, Finnish kennel club’s booklet “Iloinen pentu”, and a brochure of Finninsh Kennel Club membership and a tote bag with the puppy’s official name. Included also is the registration certificate.